XARXA CENTRES QUALITAT EDUCATIVA

- NIVELL 3 -

POLÍTICA DE QUALITAT

MAPA DE PROCESSOS


XARXA CENTRES PLURILINGÜES


¡YO ESTOY EN EST!

Feu click ací


     

 

Comenius Multilateral
Partnership Web

 

 


 

 


VISITA STRATFORD

El passat abril tingué lloc la Shakespeare Birthday Celebration 2012 a Stratford-upon-avon. Aquest any també un grup del nostre Centre en representació de tots els sectors de la comunitat educativa (mestres, membres d'AMPA i alumnes) tinguerem l'honor d'assistir com a convidats del Stratford Town Hall, encarregat en aquest any d'organitzar els actes. 
Aquest és l'any del Shakespeare World Festival i hi ha hagut activitats programades durant tot l'any a Stratford, en la majoria de ciutats del Regne Unit i la resta del món .
El nostre grup va participar en la Processó que va tenir lloc el dissabte 21 d'Abril i que va eixir des de Henley Street, de la porta de la casa on va nàixer Shakespeare i que ara és la seu de la Shakespeare Birthplace Trust i va recòrrer els carrers de Stratford per finalitzar a la Holly Trinity Church amb una ofrena de flors en la tomba on descansen les restes de l'autor. La representació del nostre país va ser responsabilitat nostra i també ens van encarregar el unfurling de la Bandera Espanyola junt amb les altres delegacions de les Ambaixades per a començar les celebracions.
Aquest any hi havia una gran representació internacional, destacant els grups de Xina i Iraq que també feren representacions teatrals al carrer i amenitzaren la desfilada amb el tipic drac Xinés.
El diumenge, l'alcalde de Stratford va convidar al nostre grup a participar en el Breakfast Civic Reception a l'Ajuntament, on li entregàrem un obsequi de la nostra visita i que quedarà per al record en el Mayor's Parlour de l'Ajuntament de Stratford. Juntament amb els representants de les Ambaixades (ambaixador de Xina al Regne Unit i l'Agregat Cultural de l'Ambaixada Russa) assistirem a la Cerimònia a la Holy Trinity Church i al Shakespeare Sermon a càrrec de la Rabina Julia Neuberger de la West London Synagogue.
Els tallers plurilingües realitzats al Col·legi Hernández per la professora Britànica Barbara Gentles i el posterior projecte "Shakesperience" ens van portar a Stratdford i aquesta estima pels textos de l'autor també ens han portat a la King Edward VI, l'escola on ell va estudiar i que encara conserva part de l'edifici i un aula d'aquella època i que ara ens ha oferit treballar conjuntament en un intercanvi d'estudiants entre les nostres escoles, d'aquesta manera la nostra particular experiència de Shakespeare continuarà i permetrà als nostre alumnes aprofundir en el coneixement de la llengua anglesa al bressol de la seua cultura. No podem demanar més!!!


PREMIS SAMBORI 2012

El passat 26 de maig els nostres alumnes recolliren a Alcoi el Premi Sambori.

Per una banda la classe de 3 anys d'Infantil a càrrec de Mari Carmen Vila i l'alumne Marc González de 3r de Primària.

Enhorabona a tots!


VISITA A IRLANDA JUNY 2012

Alumnes de 5é de Primària del Col·legi Hernández, junt amb els seus professors, han participat al Comenius European Nation Football Tournament, celebrat al municipi de Coalisland a Irlanda del Nord del 22 al 26 de maig. La Primate Dixon Primary School ha estat una gran amfitriona i junt amb la resta d’alumnes dels centres participants de la nostra Associació Multilateral Comenius “Mens sana in corpore sano.A healthy mind in a healthy body” hem gaudit de moments inoblidables. Els nostres alumnes han conviscut durant cinc dies amb estudiants nordirlandesos (Primate Dixon Primary School), alemanys (Volksschule Unterwoessen) i polonesos (Szkola Podstawowa im rtm. Witolda Pileckiego).

Els dies han estat plens d’activitats i d’emocions. Hem participat en el “School Council Human Rights Assembly” junt amb la Defensora del Menor d’Irlanda del Nord Sra. Patricia Lewsly Mooney ,en el “All Our Cultures Day” on hi hagué una mostra d’indumentària regional, balls i música popular, una Barbacoa amb els pares i alumnes nordirlandesos i una xicoteta mostra de gastronomia al “Comenius Tasting Day” junt amb les activitats esportives pròpies de la nostra Associació.

Aquesta visita també ens ha proporcionat l’oportunitat de conèixer una mica més el país dels coordinadors i així tots junts visitàrem The Titanic Exhibition Centre a Belfast, localitat on fou construït aquest famós vaixell,  i The Giant’s Causeway a la costa Nord.

Ha estat sens dubte una experiència inoblidable per a tots i sempre conservarem a les nostres retines moments màgics com aquell en el que els 500 alumnes del Primate Dixon Primary school, els alumnes d’Alemanya i els de Polònia tots junts ens ajudaren a cantar en valencià “La Masereta” del nostre benvolgut cantacançons Dani Miquel i que s’ha convertit en el nostre himne. Mostrant una vegada més que les diferents cultures i llengües no són una barrera per fer amics.

Tot l’alumnat coincideix en dir que ha estat una gran experiència i que els ha encantat per fi poder estar cara a cara amb els alumnes europeus amb els quals han treballat i compartit experiències durant dos anys. Han descobert que tenen moltíssimes coses en comú i que les afinitats entre les persones estan per damunt de les llengües i les nacionalitats, també han gaudit dels paisatges de la meravellosa “Emerald Island”, han entrat en contacte amb  altres cultures i han pogut usar la llengua anglesa fora de l’aula amb situacions comunicatives reials. Però quan va arribar el temut moment de l’acomiadament a tots sense excepció ens van caure les llàgrimes i no pensaven en un altra cosa que en tornar a reunir-se amb els companys europeus.

Cal destacar que aquest viatge no ha sorgit de la nit al mati, sinó que és el resultat d’un projecte que començàrem amb molta il·lusió al setembre de 2010 i que durant els dos anys que ha durat ha aconseguit que tota la comunitat educativa (alumnes, professorat i famílies) s’implicara i participara. A més hem aprés moltes coses dels nostres socis i també hem estat en contacte amb les seues realitats educatives mitjançant visites trimestrals a cadascun dels centres, on el professorat participant en el projecte ha planificat i avaluat les activitats realitzades.

Comenius ha estat una gran oportunitat per a tots i una porta al futur. Hem pogut difondre esports com la pilota valenciana i la columbicultura, fer un diccionari d’esports en sis llengües incloent el valencià, els vídeos “The Mystery of the Stars” i “A Comenius Day at our School”, així com el Video Setmana Comenius 2011 que fou guardonat amb el segon premi pel Ministeri D’Educació i Ciència. I per a concloure hem acudit a aquesta trobada esportiva, on tots hem resultat guanyadors, ja que el més important no era el resultat dels encontres, sinó tot allò que hem compartit.

Creem que hem aconseguit els objectius marcats al inici de la nostra Associació Multilateral Comenius, entre els que destaquen:

Per tal d’aconseguir aquests objectius, s’ha promogut al màxim la inclusió i la integració positiva, en cap cas l’assimilació.

D’altra banda, hem presentat imatges i missatges que promouen el joc actiu i cooperatiu. Hem compartit informació sobre els jocs i esports més populars als postres països mitjançant vídeos, fotografies, etc. i així hem aprés a jugar al Ringo, al Gaelic Football, Hurling i a Pilota Valenciana.

La infància és l’etapa de la vida en la qual el joc i l’esport adquireixen un especial protagonisme en el desenvolupament físic, emocional, intel·lectual i social dels xiquets i les xiquetes. En els últims anys, el joc actiu i la imaginació estan sent desplaçats a un segon pla per actituds d’entreteniment i diversió purament sedentàries, basades en un món virtual, alienant-se de la realitat que els envolta. Sense menysprear tot allò que aporten els avanços tecnològics, amb aquest projecte hem intentat evitar la pèrdua de valors, hàbits i actituds tradicionals, sempre buscant un equilibri entre tradició i modernitat.

Des d’ací volem donar les gràcies a tots aquells que han fet possible aquesta aventura meravellosa i que sens dubte la Comunitat Educativa del Col·legi Hernández mai oblidarà. L’esforç paga la pena i ara tenim una família europea molt nombrosa que vol que continuem en aquesta línea de treball.


<< Inici 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Fi >>