XARXA CENTRES QUALITAT EDUCATIVA

- NIVELL 3 -

POLÍTICA DE QUALITAT

MAPA DE PROCESSOS


XARXA CENTRES PLURILINGÜES


¡YO ESTOY EN EST!

Feu click ací


     

 

Comenius Multilateral
Partnership Web

 

 


 

 


VISITA COMENIUS

MIREU LA NOTÍCIA DEL LEVANTE EMV

Del Dimarts 13 al dissabte 17 de març gaudirem de la Visita Comenius al Col·legi Hernández de 14 professors Europeus de Primate Dixon Primary School (Regne Únit), Skola Podstawowa in rtm Witolda Pileckiego (Polònia) i de la VolkSchule Unterwössen (Alemanya).

La setmana ha estat plena d’emocions. Hem fet un fum d’activitats i podem dir que els nostres socis europeus han gaudit de totes elles.

 Els vam rebre al Teatre Ideal, el teatre del nostre poble, i els donàrem la benvinguda acompanyats per representants de la Conselleria d’Educació ( En Manuel Tomás, Subdirector General de Qualitat Educativa, En Pedro Sigler, Cap de Servei d’Estudis i Programes i En José Sània, Tècnic de Projectes Europeus) i  l’Ajuntament de Villanueva de Castellón, representat per N’Antonio Aviño, Regidor d’Educació i tota la Comunitat Educativa, en general .
 Es va tractar d’un acte molt valencià, amb balls regionals a càrrec del Bolero Grup de Dances de l’Alcúdia, l’actuació del cantacançons Dani Miquel que va alçar el teatre amb “la Masereta”, una ball de pals al so de dolçaina i tabal per part dels alumnes de 2n d’ESO, nomenament de Fallers d’Honor a tots el professors europeus amb la imposició dels mocadors, etc… Però potser una de les activitat més emotives i que més mostra la nostra implicació i il·lusió amb l’Associació Multilateral Comenius “Mens Sana in Corpore Sano” va ser el curtmetratge “The Mystery of the Starts” realitzat per Rafa Solves (Mestre de música) i amb guió de José Ramón Ventura (Mestre d’educació Infantil) gravat integrament en anglés i subtitulat en castellà, anglés,  polonès i alemany. És una història molt bonica que parla d’uns estels caiguts en els patis del centres de la nostra associació, els alumnes es posen en contacte per correu electrònics i en un somni unes criatures fantàstiques els diuen que a la mitjanit han de tornar tots els estels al cel i cridar Comenius alhora, així a les 12:01 am es va formar una nova constel·lació que els científics decidiren anomenar la “Constel·lació Europea” ja que els 12 estels (3 de cada escola) s’organitzen en forma de corona, igual que la bandera europea. És una manera de que tots els nostres alumnes des d’Infantil es senten part d’aquesta realitat europea i experimenten per ells una ciutadania europea activa.

Una representació de tots els alumnes  va  exposar breument el que significa Europa per a ells i el Projecte Comenius en 3 llengües (valencià, castellà i anglés). Un dels moments més emotius va ser quan un pare d’un alumne del nostre que és de Polònia els va donar la benvinguda al poble en polonés i els va expresar que per a ell era un orgull que el centre del seu fill treballara conjuntament amb altres centres europeus. Cal destacar la implicació i suport de l’AMPA i pares i mares en totes les activitats, tant amb la seua assistència als  actes com en l’organització i avaluació de les activitats.

Un altre dels moments més emocionants va ser quan visitarem el Trinquet i 2 professors d’Alemanya, 1 professora d’Irlanda del Nord, 2 alumnes de Secundària, el mestre d’Educació Física i “El Moro” jugador professional de Pilota Valenciana jugaren uns jocs i ens demostraren que ara si que “va de bo a Europa”.
Un professor d’Irlanda del Nord va manifestar que els passacarrers acompanyats per una xicoteta banda de música formada per alumnes i mestres li havien arribat al cor i que la nostra música expressa el nostre caràcter tan acollidor i alegre.

També els alumnes de Secundària organitzaren una exhibició d’Acrosport.

Des del principi hem volgut que aquest fos un projecte per a tota la Comunitat i per això visitarem l’Escola d’Adults Paz Minguez que els oferiren una Xocolatada, també visitarem l’Ajuntament i ens entrevistàrem amb l’alcalde i per últim visitàrem La Cooperativa del Camp de Vila Nova de Castelló. Poderem observar tot el procés que segueixen les taronges des del camp fins als camions que les traslladen als seus països. Els va impressionar molt la modernització del magatzem i la cura i qualitat en tot el procés.
 Un membre de la Federació Nacional de Columbicultura es va desplaçar al nostre centre on va realitzar un taller per tal de presentar-los aquest esport tan valencià i que mai havien vist i va fer una solta de colons al patí del Centre.

Cal destacar la gran implicació i participació de tota la comunitat educativa i ja que la visita coincidia amb el Dia Faller a la nostra escolar també van  participar en totes les activitats relacionades amb les falles: Plantà de la falla, Presentació, passacarrer, globotada (la nostra particular mascletà) i la cremà. Als professors europeus els va cridar molt l’atenció el nombre d’ex-alumnes que continuen participant cada any en les activitats del centre tant a la falla com a la banda de música, prova del lligam afectiu amb el centre.

Els preparatius han estat un esforç important per part de tots, però ara podem dir que junts hem aconseguit obrir una porta a Europa, tos els alumnes han participat en les activitats previstes i han pogut usar la llengua anglesa fora de l’aula. El que més els ha cridat l’atenció als professors europeus és l’espontaneïtat i alegria dels nostres alumnes, tots ells s’acostaven per preguntar-los coses dels seus països i les seues escoles.

Ara ens queda el més important preparar el viatge dels alumnes de 5é de Primària i dels seus professors a Primate Dixon Primary School en Coalisland (Irlanda del Nord) al mes de maig per poder participar en el European Football Tournament junt amb els alumnes de Polònia i Alemanya. Aquest serà l’acte de cloenda de la nostra Associació Multilateral Comenius i com no,una gran oportunitat per tots els nostres alumnes de conèixer un  altre país i entrar amb contacte amb un altra cultura.
 Comenius ha estat, sens dubte,  una gran oportunitat per a tots i una porta al futur. Hem pogut difondre esports com la pilota valenciana i la columbicultura, fer un diccionari d’esports en sis llengües incloent el valencià, ...

Només podem dir que al igual que el somni dels nostres alumnes al Curtmetratge “The Mystery of the stars”, aquesta setmana també ha segut per a nosaltres un somni fet realitat gràcies a la col·laboració de tots i que ha col·locat el nostre centre a la dimensió europea.

Comunicat AMPA

Per a l’AMPA aquest va ser el primer contacte directe amb l’experiència Comenius, encara que ja coneixíem el projecte “Mens sana in corpore sano” que els professors i alumnes del nostre col·legi començaren al 2010.

Des de l’AMPA intentàrem col·laborar en tot el que poguérem i algunes de les representants de la junta de l’AMPA tinguérem l’ocasió de compartir un esmorzar amb tots els professors de la visita Comenius, als quals férem saber la satisfacció que com a pares i mares sentim que els nostres fills/es puguen participar en un projecte europeu com aquest i tinguen l’oportunitat de conéixer i entrar en contacte amb alumnes i professors d’altres centre europeus.

Hi hagué gran diversitat d’actes durant els dies que durà la visita, els quals estigueren organitzats i realitzats amb molta il·lusió i que per això resultaren un èxit i foren molt emocionants. Però que el que més ens agradaria destacar és la implicació de tots – professorat, alumnes, familiars…- que junts s’esforçaren perquè aquests dies foren inoblidables.


<< Inici 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Fi >>