XARXA CENTRES QUALITAT EDUCATIVA

- NIVELL 3 -

POLÍTICA DE QUALITAT

MAPA DE PROCESSOS


QUALITY FOR INNOVATION IN EUROPEAN SCHOOLS


XARXA CENTRES PLURILINGÜESSHAKESPEARE'S BIRTHDAY


IVAM


¡YO ESTOY EN EST!t'ajude?

     

 

Comenius Multilateral
Partnership Web

 

 


 

 


CALENDARI D'INICI DE CURS 2015-2016

Estimats pares, aprofitem per desitjar-vos molt bon estiu i alhora informar-vos de les dates de comenzament del proper curs 2015-2016.

Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Resolució de 7 de juliol de 2015

Educació Infantil i Primària 10 setembre (dijous)

ESO 11 setembre (divendres)


TERCERES EN PILOTA

LES NOSTRES ALUMNES ACONSEGUEIXEN EL TERCER LLOC EN CATEGORIA FEMENINA.

El passat 3 de juny a la localitat de Massalfassar ens van jugar les finals del campionat de Pilota a L'Escola. En aquesta edició, el nostre equip femení format per Aroa, Selma, Nayara, Daniela i Lía va quedar en 3er lloc, després d'una fase de classificació molt competida i d'un gran nivell de joc . Felicitar a les nostres jugadores i també als nostres jugadors per la seua participació i la gran temporada que han fet. Enhorabona!!!


PILOTA A L'ESCOLA

Els alumnes de 4t de primària, per cinquena vegada consecutiva, s’han classificat per a la fase final del programa d’Innovació Educativa “Pilota a l’Escola”. Aquest programa consta d’una sessió formativa per part d’un jugador professional i un tècnic de la federació de pilota, i la participació en la competició a nivell autonòmic que conclou a Massalfassar.

Mireu les fotos ací!


CLOENDA PROJECTE COMENIUS “KNOWING ME, KNOWING EU” AL COL·LEGI HERNÁNDEZ

_

Durant la setmana del 4 al 10 de maig, el Col·legi Hernández de Villanueva de Castellón, Coordinador de l’Associació Multilateral Comenius: “Knowing me, knowing EU: learning skills, old and new”, rebé la visita de 26 professors i  25 alummnes de TERMON NATIONAL SCHOOL (Irlanda), DIMOTIKO AGIAS MARINAS CHRYSOCHOUS (Xipre),PIKES LANE PRIMARY SCHOOL (Anglaterra),SCOALA GIMNAZIALA "GEORGE BACOVIA" (Romania),POLLOKSHIELDS PRIMARY SCHOOL (Escòcia) iZESPÓŁ SZKÓŁ MIEJSKICH NR 1 w JAŚLE (Polònia).

La setmana ha estat plena d’activitats: Festival d’acrosport, classes de cultura i llengua dels països visitants, visita a l’ONU, taller de socarrats a Manises, activitats de multiaventura a Moixent i Xàtiva, plantà i cremà de la Falla Colegio Hernández-Comenius.


El dimarts 5 se celebrà un acte de benvinguda al Teatre Ideal en què els socis europeus es trobaren un teatre de gom a gom de mestres, alumnes i familiars. A la celebració acudiren també l’alcalde de la localitat, Salvador Álvarez, el regidor d’Educació, Antonio Aviñó i el secretari autonòmic, Manuel Tomás; les autoritats dirigiren unes paraules als assistents, destacaren la importància dels projectes europeus  la gran implicació i trajectòria del nostre centre en aquest tipus d’associacions.


Alumnes de primària i d’ESO s’encarregaren de presentar l’acte en valencià i en anglés, que començà i finalitzà amb una adaptació de la cançó Monster Family que cantaren els alumnes de 4t de primària: Comenius Family


 Es va tractar d’un acte molt valencià, amb ball de pals al so de dolçaina i tabal per part dels alumnes de 2n d’ESO, La Masereta de Dani Miquel, etc... Però potser una de les activitats més emotives i que més mostra al nostra implicació i il·lusió amb el Projecte “Knowing me, Knowing EU” fou el documental “The life of the Orange”, gravat íntegrament en anglés i realitzat per Rafa Solves (mestre de música).


Una representació de tots els alumnes va exposar breument el que significa Europa per a ells i el Projecte Comenius: solidaritat, convivència, cooperació, tradició, respecte, ciutadania, amistat, futur, etc...


Cal destacar també la implicació  de l’AMPA i pares i mares en totes les activitats, tant amb la seua assistència als actes com en l’organització i avaluació de les activitats.


Des del principi hem volgut que aquest fóra un projecte per a tota la Comunitat i per això visitàrem l’Escola d’Adults Paz Minguez, l’Ajuntament, La Cooperativa del Camp de Vila Nova de Castelló i la Videca. Vam poder observar el procés que segueixen les taronges des del camp fins als camions que les traslladen als seus països. Els va impressionar molt la modernització del magatzem i la cura en tot el procés.


De vesprada, tingué lloc a l’escola la cremà de la Falla, després d’una cercavila pels carrers del poble i de la tradicional “globotà”. Enguany s’ha traslladat al mes de maig perquè els companys dels altres països europeus tingueren l’oportunitat de conéixer la nostra festa. Cada país havia confeccionat un ninot de falla a la seua escola i finalment el pogueren afegir a la nostra falla i crear així la Falla Comenius: Knowing me, knowing EU.

Aquests actes suposen la cloenda d’un projecte de dos anys, en els quals hem compartit moltes activitats, mobilitats a tots els centres associats, hem experimentat una ciutadania europea activa, hem creat uns lligams d’amistat que perviuran en el temps i de segur ens portaran a compartir altres projectes en el futur.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA DEL COL·LEGI HERNÁNDEZ!!!!!!!!

Mireu totes les fotos fent click ací


SAMBORI 2015

El proper divendres 24 d'abril es celebrarà a Alginet el lliurament dels Premis Sambori 2015. El nostre centre ha estat guardonat pel conte de la classe d'Educacií Infantil 4 anys, amb el que hem treballat els valors integradors a l'aula.

En ell han participat els 28 alumnes de la classe elaborant la història, dibuixant, pintant i escribint el text.

També ens han guardonat amb un premi de reconeixement per l'elevada participació i el compromís amb la nostra llengua al llarg dels darrers anys.

Últims premis SAMBORI guanyats pels nostres alumnes

Mireu les fotos ací


Claudia Benavent Mercado - Premi Extraordinari Primària

Mireu les fotos fent click ací


Ponents en "Europa AEE" (Associacions Educatives Europees): Present i futur

(IES Salvador Gadea, Aldaia)

Totes les fotos ací


VISITA COMENIUS A IRLANDA

Mireu les fotos


PASQUA

Mireu l'àlbum de fotos ací


DIA DE L'ARBRE 2015

Mireu les fotos fent click ací


DIA DE LA PAU (RESPIR) 2015

Mireu les fotos fent click ací


DIA DE LA PAU 2015

Mireu les fotos fent click ací


HORTET ESCOLAR

Mireu les fotos fent click ací


DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

El Col·legi Hernández contra la Violència de Gènere

Mireu les fotos fent click ací


POLÒNIA - DESEMBRE 2014

Carlos, Sarai i Mariola assistiren de l'1 al 5 de desembre al 5é Encontre Internacional de l’Associació Multilateral Comenius “Knowing me, knowing EU: learning skills, old and new”,de la qual som coordinadors. Aquesta nova trobada va tindre lloc a la ZESPÓŁ SZKÓŁ MIEJSKICH NR 1 w JAŚLE (Polònia), en la qual participaren també professors dels centres associats a Xipre, Romania, Escòcia, Anglaterra i Irlanda.

Dins del programa preparat per a la visita cal destacar el Festival Internacional de Nadales on els professors europeus van tindre l'oportunitat de formar part del jurat que va valorar i premiar els millors cantants d'aquesta escola en una gala plena d'art i emoció.

Una altra de les activitats fou la visita de totes les aules del centre. Concretament l’aula de 5é de Primària comptava amb una magnífica ambientació dedicada al nostre país i un gran salutació "'Bon dia !!!" com a rebuda als mestres valencians. Els alumnes van practicar salutacions, nombres, colors en castellà i van aprendre a fer una falla a través del “Knowing me, knowing EU: do it, share it video:How to make a falla monument” gravat pel professorat de Tecnologia del nostre centre. Però allò que més els va agradar fou tastar, segons ells, "les millors mandarines del món", caquis, magranes, cacauets, quicos , etc... En aquest Berenar de la Tardor amb el qual obsequiarem els assistents hi havia productes de La Ribera, fruit de la col·laboració i compromís d’empreses del nostre municipi amb el projecte.

Un altre dels moments importants de la visita fou la nit del Sopar de Nadal, avançat en el temps, que va tindre lloc al hall de l’escola, i al qual acudiren membres de tota la comunitat educativa i autoritats locals. La satisfacció dels alumnes amb el nostre centre va ser tanta que vam ser els més aplaudits durant la nit. A més, hi hagué moments màgics com el de compartir la nadala “Nit de Nadal” en totes les llengües presents a l’associació i les distintes tradicions poloneses.

Mireu les fotos fent click ací


BERENAR DE LA TARDOR

Mireu totes les fotos fent click ací


COLEGIO HERNÁNDEZ HALLOWEEN PORTFOLIO PARTY

Mireu les fotos ací!


VIII TROBADA I MOSTRA INTERNACIONAL D'EXPERIÈNCIES D'ANIMACIÓ LECTORA I BIBLIOTEQUES. CANÀRIES 2014

Mariola Hernández i Miriam Sebastián van participar en la VIII Trobada i Mostra Internacional d'Experiències d'Animació Lectora i Biblioteques organitzades per la Societat Canària Elio Antonio de Nebrija al municipi de la Laguna amb les ponències "Comenius: Knowing me, Knowing EU, learning skills, old and new "i" El quadern de bitàcola de les emocions "amb les que van aconseguir un Accèssit.

Mireu el programa fent click ací: FRONTAL TRASERA


VISITA A LA BASE DE SUPORT DE LES NACIONS UNIDES

El divendres 24 d'octubre els alumnes d'ESO del nostre centre acompanyats pels seus professors van ser convidats a participar en la jornada de portes obertes organitzada per la Base de Suport de les Nacions Unides (UNSB-V), a Quart de Poblet coincidint amb la commemoració de la signatura de la Carta de les Nacions Unides.

Durant la nostra visita vam ser atesos magníficament per tot el personal de la Base i vam poder veure en primera persona la gran tasca que desenvolupen des d'allà i vam visitar les parts més emblemàtiques de la Base. Des d'ací volem agrair a l'equip de treball encapçalat per de D. Li Portes aquesta oportunitat i animar-los a seguir col·laborant amb els centres educatius.

Mireu totes les fotos ací


ESTRENA ROSA OBSCUR

El passat divendres 26 de maig es va celebrar la presentació del migmetratge Rosa obscur al Teatre Ideal de Villanueva de Castellón. Aquest tercer projecte audiovisual del Col·legi Hernández ha comptat amb la participació de tota la comunitat educativa com també d’antics alumnes com Neus Vidal. Cal destacar la col·laboració especial de l’actriu del nostre poble, Elena Climent i de l’escriptora local, Eli Llorens.

Per a completar aquesta experiència d’aprenentatge, Fortunato Tapias Cascales, psicòleg de la Mancomunitat de la Ribera, està elaborant una guia didàctica sobre Rosa Obscur per a poder ser utilitzada a les aules de secundària de tots els centres de la Comunitat.

Sinopsi: Roser gaudeix d’una vida plena, malgrat els seus 17 anys, és una xica madura i compromesa. Té una família que l’estima, amics de debò, és brillant als estudis i comença a despuntar en la seua aventura del patinatge. Fins i tot Cristian, el xic dels seus somnis, li havia demanat d’eixir feia poc! La vida, per a ella, era de color de rosa.
Els esdeveniments fan que el meravellós rosa semble, dia rere dia, més fosc. Sense saber com, el morat de l’angoixa acaba tenyint la vida de la dolça Roser.


El COL·LEGI HERNÁNDEZ COORDINADOR DE L’ASSOCIACIÓ MULTILATERAL COMENIUS: KNOWING ME, KNOWING EU: LEARNING SKILLS, OLD AND NEW (2013-2015).

Mireu les fotos fent click ací

L'associació Multilateral Comenius “Knowing me, knowing EU:learning skills, old and new”es compon d'escoles d'Educació Primària a Xipre , Espanya , Escòcia , Irlanda , Anglaterra , Polònia i Romania amb estudiants d'edats compreses entre els 3 i els 12 anys .
El projecte es basa fonamentalment en el desenvolupament d'habilitats empresarials per al futur . Anem a explorar les professions tradicionals , típiques de cada país associat i anem a promoure el desenvolupament de nous talents , el que farà dels nostres estudiants ciutadans europeus actius amb iniciativa i recursos .
Les competències que es pretén fomentar en el nostre projecte són :
- La comunicació en llengües estrangeres . Anem a treballar principalment en anglès, però també oferirem una preparació lingüística en castellà , polonès , grec i romanès .
- Consciència i expressió cultural . Volem aprendre més sobre altres cultures , països i llengües a través de vídeos , música , tallers . Ens centrarem en el respecte a la diferència i la riquesa de la diversitat europea . Alguns estudiants prendran part en les mobilitats junt amb els seus professors.
- Sentit de la iniciativa i esperit emprenedor . Anem a crear l'empresa FUTURE(From Us To yoU Reinventing Europe) amb sucursals a cada escola associada .
- Competències socials i cíviques . Anem a aprendre sobre els treballs en el passat a través de figures aspiracionals locals i reflexionar sobre com poden influir en el mercat de treball futur .
- Competència matemàtica i competències bàsiques en economia ( estadístiques sobre ocupació , divises , tipus de canvi , els conceptes de guanys / pèrdues , pressupostos ... )
- Competència Digital . En la comunicació amb els associats i en els productes resultants de l'associació.
- Aprendre a aprendre . Metodologia participativa .
Estem fermament convençuts que a través de l'educació i , començant en els primers nivells , és l'única manera en què podem enfrontar els problemes actuals , com ara la desocupació , l'orientació professional equivocada o exclusió social . Pensem que les nostres escoles han de preparar als estudiants per a la vida futura i ser capaços de predir les necessitats futures en l' àmbit de l'ocupació . Es per això que les tasques que hem seleccionat estan encaminades a l'orientació de les prioritats nacionals de cadascun dels nostres països i les necessitats dels nostres estudiants.
Les visites de coordinació a les escoles associades són un valor afegit per tal de conèixer de prop la diversitat de les realitats europees ,una dimensió que no anàvem a viure fora d'aquesta aliança i un punt de trobada per tal de desenvolupar les activitats de la nostra associació. Del 21 al 26 de setembre els alumnes de 6é del Col·legi Hernández de Villanueva de Castellón  han pogut gaudir de la visita al  Pollokshields Primary School a Glasgow  juntament amb alumnes de Romania i Polònia del marc d’ una mobilitat de la  nostra associació multilateral.
Glasgow és la ciutat més poblada i multicultural d’Escòcia. Recentment ha estat la seu dels Jocs de la Commonwealth de 2014 i del la Ryder Cup. La Comunitat Educativa del Pollokshields Primary School va sorprendre els nostres alumnes el diumenge 21 de setembre amb l’organització del Commonwealth Family Sports Day al Pollok Park on gaudirem d’un fum d’activitats que ens ajudaren a conèixer-nos millor i a establir els primer vincles d’amistat. Des del primer minut tot ha estat perfectament lligat i organitzat per a que estem com a casa.
Des d’allí ens traslladàrem a Auchengillan, un centre de multiaventura prop dels Highlands i que els ha donat als nostres alumnes l’oportunitat de gaudir d’experiències diverses i engrescadores com escalada, tir en arc, paradrop, supervivència, abseiling i orientació. El grup d’alumnes multicultural ha estat convivint amb desenes de persones de les quals han pogut aprendre coses noves cada dia i, al mateix temps, ensenyar-los-en d’altres. Tot això ens ha ajudat a créixer en tots els aspectes,en autonomia, en relacions interculturals, en l’aprenentatge d’altres llengües, en el respecte per altres cultures i llengües tant mestres com alumnes.

L’experiència vital ha estat en paraules dels nostres alumnes: “una aventura inoblidable”. Amb moments molt especials, gaudint d’activitats noves i espectaculars en un entorn privilegiat i envoltats de gent de diferents països i cultures. Tot açò fa possible que en cada moment es propicie una oportunitat d’enriquiment personal, tant a nivell individual com a part d’un grup heterogeni; un grup ple d’atractius que et fa descobrir les semblances i diferències que ens uneixen i ens fan cada dia més tolerants, autònoms i millors ciutadans. Estem més que segurs que els nostres alumnes no tornaran a ser els mateixos i podem dir que han obert els ulls a una nova dimensió, a la dimensió europea en tots els sentits.

En les reunions del projecte a Glasgow hem creat l’Empresa FUTURE  (acrònim de: From Us  To yoU Reinventing Europe) i hem definit les línies estratègiques del segon any de l’associació així com la planificació de les properes mobilitats als centres de Polònia en desembre, a Irlanda en març i a Villanueva de Castellón en maig de 2015. Concretament ací  tindrà lloc la cloenda del nostre projecte amb la presentació del joc de taula  “Knowing me, knowing EU” i  rebrem a alumnes dels centres associats durant una setmana, on podrem avaluar l’impacte de la nostra associació en els 1748 alumnes i 120 professors participants.


EL COL·LEGI HERNÀNDEZ US DESITJA UN MOLT BON COMENÇAMENT DE CURS 2014-2015

Aquest curs ens acompanyarà una nova mestra britànica que és assistent de conversa i que conviurà amb els nostres alumnes i mestres.

El seu nom és Bethany Chapman

Benvinguda! Welcome!


26 SETEMBRE 2014

No us la podeu perdre...


MARIOLA HERNÁNDEZ FA UNA COMUNICACIÓ

ALS CURSOS D'ESTIU DE LA UCV A SANTANDER

MARIOLA HERNÁNDEZ: "ERASMUS + TIENE COMO OBJETIVO CAMBIAR LAS VIDAS Y ABRIR LAS MENTES DE NUESTROS ALUMNOS"

Finalment, cal destacar que les ponències impartides en el marc del curs d'estiu que la UCV de València celebra aquests dies a Santander, ha suscitat entre els participants debats, punts de trobada i intercanvi d'experiències.

En aquest context, Mariola Hernández Ubert, Cap d'Estudis del Centre Concertat Col·legi Hernández de Villanueva de Castellón (València), a proposta de companys de diferents províncies, ha presentat els projectes duts a terme en els últims anys en el seu centre en els àmbits de plurilingüisme i projectes europeus.

Així, pel que fa al plurilingüisme, aquesta pedagoga ha abordat entre d'altres experiències els tallers de teatre en anglès impartits per especialistes de la Royal Shakespeare Company, la celebració del Dia Europeu de les Llengües i activitats realitzades en el marc del Portfolio Europeu de les Llengües.

Pel que fa a Programes Europeus, ha detallat les experiències, conseqüències i impacte obtingut amb la participació del col·legi com a centre associat d'algunes associacions multilaterals Comenius així com el nou programa europeu anomenat "Erasmus +", que, segons ella, "té com a objectiu canviar les vides i obrir les ments dels nostres alumnes ".

Podeu veure tota la notícia fent click ací


<< Inici 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Pròxim > Fi >>