El Col·legi Hernández i la Pollokshields Primary School de Glasgow al Teatre Ideal

El Col·legi Hernández i la Pollokshields Primary School de Glasgow viuen una jornada de llegenda al Teatre Ideal.

El passat dijous 27 de març per la vesprada va tindre lloc l’acte de cloenda del projecte Erasmus+ KA219 “Our lives, our stories” subvencionat per la Comissió Europea i coordinat per la Pollokshields Primary School de Glasgow.

L’acte principal va tindre lloc al Teatre Ideal. Allí gaudírem d’aventures relacionades amb mites i llegendes que descobrirem amb l’ajuda de Dani Miquel, Rafael Estrada, Eduardo Benetó i els nostres companys escocesos.

A través de les seues cançons i poemes, ens acompanyaren per l’imaginari popular de les nostres tradicions orals amb personatges com la Uela Pinta, el Butoni, l’Home del Sac, el Monstre del Llac Ness i els Kelpies d’Escòcia.

El fil conductor de l’acte van ser, per una banda, el diari de Maria, protagonista del curt “I was here” que connecta les realitats de Castelló i Glasgow en temps de la Guerra Civil espanyola, i per altra, la commemoració de la mort del poeta Miguel Hernández.

El curt “I was here” és producte del treball realitzat durant el primer any del projecte, on l’alumnat dels dos centres va reflexionar sobre els fenòmens migratoris, crisis dels refugiats, causes d’emigració i fins i tot van buscar antecedents familiars. La conclusió d’aquestes reflexions fou que totes i tots tenien històries que contar.

En maig de 2018 el nostre alumnat de 6é de primària va viatjar a Glasgow, on participaren en un Storytelling festival i en un programa cultural d’immersió lingüística.

Aquest curs, hem rebut la visita dels nostres socis de Glasgow durant la setmana del 25 al 28 de març. Durant aquest període hem realitzat diferents tallers i activitats relacionades amb el Portfolio Europeu de les llengües i amb la cultura popular del nostre poble.

L’objectiu fonamental d’aquest projecte Erasmus+ KA219 ha estat la millora de la competència comunicativa de l’alumnat a través de la recuperació d’històries del patrimoni cultural immaterial d’ambdues localiats. Una competència que ha quedat reflectida en l’obra de teatre “Save the unicorn” protagonitzada i representada el matí del 28 de març al Teatre Ideal per l’alumnat de 5é de primària i P7 dels dos centres en valencià i en anglès.

Volem agrair a tota la gent que ha participat i ha fet possible aquest projecte que marca per sempre les vides de totes i tots els participants. Aquests programes afavoreixen l’adquisició de llengües estrangeres, així com la millora de la competència social i ciutadana i la creació de forts lligams d’amistat i germanor.