Alumnat del Col·legi Hernández presenta un nou curtmetratge a Escòcia.

curt 1
L’alumnat de 6é de primària del Col·legi Hernández presenta un nou curtmetratge en la mobilitat Erasmus+ a Escòcia.

L’alumnat de 6é de primària ha participat en una nova mobilitat del Projecte Erasmus+ KA219 “Our lives, our stories” del 12 al 18 de maig. Són ja 10 anys de treball en Programes Europeus, 6 dels quals amb el Pollockshields Primary School de Glasgow, compartint la convicció de la necessitat de la internacionalització dels centres, així com la multiculturalitat con a eina enriquidora de l’aprenentatge.
curt 2
Dins del marc d’aquesta mobilitat Erasmus+, l’alumnat i el professorat del Col·legi Hernández rebérem la visita de Rubén Trenzano Juan, Director General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, i Josepa Sonia Pérez Ortuño, cap del Servei d’Idiomes i Programes Europeus, amb els quals compartírem les nostres experiències en Programes Europeus. D’aquesta manera, hem pogut agrair en persona l’esforç dedicat a la coordinació per part de la Conselleria d’Educació, que ajuda a la nostra comunitat educativa a créixer en un entorn global i multicultural.
curt 3
El producte final sorgit d’aquesta mobilitat ha estat un nou curtmetratge en anglès i valencià elaborat per l’alumnat de 6é de primària, que rep el títol de “I was here”. Gravat en paratges del poble com la Font Amarga i ambientat en la Guerra Civil, conta la història dels brigadistes escocesos que lluitaren en l’enfrontament. Aquest curtmetratge ens ha donat peu a aprofundir en la problemàtica dels refugiats en l’actualitat, sent el Pollokshields Primary School un dels centres de referència en l’acollida d’aquest tipus d’alumnat.
curt 4
A més a més, aquest treball audiovisual ha estat seleccionat pel British Council i es projectarà pròximament a la conferència anual per a assessors i assessores de formació a la ciutat de Nottingham.

Volem agrair la recepció institucional que tinguérem al Glasgow City Council per part de Lord Provost i Ms Leslie Atkins i, especialment, al coordinador del projecte David Naughton, que ens fa sentir sempre com a casa.