eTwinning Quality Label

Ací podeu veure el correu enviat pel Ministeri d’Educació.

Hola, MARIA DOLORS HERNANDEZ (Col·legi Hernández):

Felicitats! Acabem de concedir-te el Segell de Qualitat d’eTwinning pel teu projecte «Laboratoris d’humanitat – I + KA219».

Volem felicitar la professora sol·licitant per implicar el Col·legi Hernández a “Laboratoris d’Humanitat”, un projecte eTwinning KA2 magnífic per la rellevància de la temàtica abordada (les qualitats humanes com el pensament, les emocions, els sentiments i el seu esperit de superació) i per la seva aposta per contribuir a la millora del clima escolar en els centres. Les mobilitats del projecte -en el moment de la Sol·licitud s’han desenvolupat 3 de les 5- estan perfectament filades pel que fa a la temàtica i, a més, serveixen de base per plantejar una estratègia didàctica nova en eTwinning: la formació en cascada, que implica als alumnes de manera activa en la consecució dels objectius de HumanLabs. D’aquesta manera, el projecte arriba a les comunitats escolars al complet.
D’altra banda, convé destacar la manera en què HumanLabs planteja un treball col·laboratiu en diverses etapes. En les activitats com els microrelats / curtmetratges o l’amor (5 paraules / relats), els estudiants realitzen i comparteixen una multitud de propostes des dels seus centres (TwinSpace), que són aprofitades pels equips internacionals durant els intercanvis per desenvolupar, ex ., curtmetratges d’una qualitat excel·lent sobre les emocions.
Pel que fa al col·legi de Castelló de la Ribera, la implicació de la plantilla docent (educació física, plàstica …), els mestres i alumnes d’Infantil i Primària, els pares, les institucions i mitjans de difusió locals …, tot això és digne d’elogi.
És cert que encara falten per dur-se a terme les dues últimes mobilitats, però els resultats aconseguits fins a la data (a més dels ja esmentats, kit d’activitats, quaderns de viatge i de signatures, espectacles teatrals, de moda, rap …) auguren un èxit rotund de “Laboratoris d’Humanitat”, d’on s’espera concretar un pla de millora de la convivència en els centres escolars que convindria seguir difonent com s’ha fet fins ara. No hi ha dubte que amb l’exhaustivitat amb què s’estan documentant les activitats i tallers de HumanLabs, la sostenibilitat del projecte -un dels seus objectius- està garantida.
Per tot això, felicitem a la professora per la seva obtenció, més que merescuda, de l’SEGELL DE QUALITAT eTwinning.
A més, de cara a futurs projectes li volem plantejar les següents PROPOSTES DE MILLORA:
– Estimular una major comunicació i col·laboració de l’alumnat des dels seus propis centres a través de les TIC. Com a complement de tot el que s’ha fet, podria plantejar alguna activitat on l’alumnat, treballant i debatent en equips internacionals, reflectís en algun document digital el que ha suposat HumanLabs per a ells.
– Documentar com ha estat el desenvolupament d’algunes de les activitats per part de l’alumnat (resultats processuals); p.ex., incloure el making-of dels curtmetratges o de l’espectacle “diàlegs amb el seu temps” seria una activitat il·lustrativa al mateix temps que motivadora.

Per a més informació, pot posar-se en contacte amb el Servei nacional de suport.

Salutacions cordials
L’equip d’eTwinning

I també podeu veure la notícia al Miragall fent click ací.