La Pollokshields primary School de Glasgow aprén a jugar a pilota amb el Col·legi Hernández.

Amb motiu del projecte “Living to learn, learning to live” del programa Erasmus + Bilateral KA229, els i les alumnes de 5é de primària del Col·legi Hernández van viatjar del 8 al 13 de març a la ciutat de Glasgow., Escòcia.

Durant l’estada al centre de multiaventura “Auchegillan” de Glasgow els i les 19 alumnes que van van participar del projecte, van compartir llengua, cultura i experiències amb l’alumnat de la “Pollokshields Primary School” de Glasgow. Però si hi va haver un element dels valencians que va captivar tant el professorat com l’alumnat escocès, va ser la pilota valenciana.

La pilota a mà és un nexe d’unió amb molts països del món, ja que cadascun practica la seua pròpia modalitat amb les seues característiques particulars, tot i que entre elles guarden molts similituds que fan que l’esport de la pilota siga un llenguatge universal. En aquesta ocasió, cinc professors del Col·legi Hernández i el pilotari i professor Ricard Sentandreu, que va ser convidat a col·laborar en aquest esdeveniment, van introduir els escocesos a l’esport de la pilota valenciana.

En primer lloc, es va projectar el vídeo Pilota Valenciana. Guia per a despistats -doblat a l’anglès per alumnat del Col·legi Hernández- per tal que es familiaritzaren amb les característiques i les modalitat del joc, el material s’hi utilitza, i tots aquells aspectes que fan que la pilota siga més que un esport.

Seguidament se’ls va ensenyar a enrotllar-se les mans i a fer-se els seus propis guants. A més, van poder conèixer la modalitat de pilota a mà practicada a Escòcia, el “Rugby Fives”, que té moltes similituds amb alguna modalitat de pilota valenciana com el frontó o el frare.

Finalment va arribar la part més esperada, després d’una demostració de la modalitat de raspall per part del nostre professorat, les i els joves escocesos van poder practicar i jugar alguna partideta entre ells durant una bona estona.

Gràcies al material que el Col·legi va deixar com a regal en terres escoceses, l’alumnat de la “Pollokshields Primary School” de Glasgow, podrà seguir practicant la pilota valenciana, com hem pogut comprovar en els vídeos i les imatges que ens han enviat recentment; i ja esperem amb ganes la propera trobada -aquesta vegada en terres valencianes , per jugar-hi al trinquet.

Aquesta ha sigut una experiència molt gratificant per a totes les parts implicades en el projecte, i un gran motiu d’alegria per al Col·legi Hernández en comprovar com s’han assolit amb èxit els objectius d’aquesta mobilitat.