L’alumnat de 5é de primària del col·legi Hernández visita Glasgow

L’ALUMNAT DE 5é DE PRIMÀRIA DEL COL·LEGI HERNÁNDEZ VISITA GLASGOW AMB EL PROGRAMA ERASMUS + BILATERAL KA229

El Col·legi Hernández ha encetat aquest any un nou projecte europeu amb la Pollokshields Primary School de Glasgow. El projecte “Living to learn, learning to live”, que té una durada de dos cursos escolars, dóna continuïtat a l’anterior projecte -“OLOS – Our lives, our stories”- que l’escola castellonera va dur a terme amb el seu soci escocés.

Els objectius de “Living to learn, learning to live” són conscienciar l’alumnat i les seues famílies de la importància de tindre cura del cos i la ment, promoure l’activitat física, aprendre altres realitats lligades a diferents esports i cultures, crear vincles d’amistat i treballar l’autonomia, entre d’altres.

Per tot això, en aquesta primera fase del projecte, un grup de 19 alumnes de 5é de primària del Col·legio Hernández ha viatjat a Glasgow on, del 8 al 13 de març han gaudit de la pràctica d’activitats multiaventura com l’escalada, el tir amb arc o el llançament de destral, entre d’altres, i han aprés tècniques d’orientació i supervivència en la natura a l’Ardentinny Outdoor Education Center. Unes activitats emmarcades dins de la nova metodologia d’aprenentatge de llengües estrangeres Outdoor CLIL”.

A més de 5 professors del centre, també ha participat del projecte el pilotari Ricard Sentandreu que, junt amb el nostre alumnat, ha ensenyat els estudiants escocesos les primeres nocions de la pilota valenciana (quins són els tipus de joc, amb quin tipus de pilota es juga cada modalitat o com s’enrotllen les mansa) per tal de fer alguna partideta VALÈNCIA-GLASGOW en una espècie de trinquet improvisat per a l’ocasió.

L’entusiasme de l’alumnat escocés, que va agafar el joc a la primera, va ser més que evident. Prova d’això són les fotos que han enviat dels guants que ells mateixos s’han fet amb el material que els vam regalar.

Des del Col·legi Hernández volem remarcar la importància de la internacionalització dels centres educatius com a eina per entendre millor la realitat sociocultural que estem vivint a Europa. Un objectiu que es pot aconseguir mitjançant la participació en programes europeus que, a més, permet que el jove estudiantat gaudisca d’experiències vitals úniques i inoblidables com la que acaba d’experimentar el nostre alumnat de 5é de primària.