El Col·legi Hernández, al Parlament Europeu per segona vegada consecutiva

Colegio Hernández Parlamento Europeo

El passat mes de gener, l’alumnat de 4t d’ESO del Col·legi Hernández va viatjar a Estrasburg per a participar en una sessió del programa Euroscola a la seu del Parlament Europeu.

Aquesta ha sigut la segona oportunitat que ha tingut el nostre alumnat de gaudir d’una experiència inoblidable en què han hagut de treballar braç a braç amb alumnes de 21 dels països membres de la Unió Europea.

La jornada es va iniciar amb la recepció dels Ambaixadors Junior per part dels funcionaris del Parlament i va continuar amb el discurs de presentació a càrrec dels portaveus de cada escola. Inés González i Ilan Deprez van ser els encarregats de presentar la nostra escola i el nostre país a la resta de l’alumnat participant.

Seguidament es van configurar els grups de treball tot barrejant alumnes de nacionalitats diferents; i, mitjançant el treball cooperatiu, van realitzar activitats i jocs relacionats amb el futur d’Europa, la sostenibilitat i l’ocupació. També es van plantejar altres temes com els drets humans, les migracions o les addiccions a les drogues i les xarxes socials, entre d’altres.

Cada grup va preparar les propostes corresponents que, posteriorment, van ser sotmeses a votació per part de la resta de l’alumnat present a l’hemicicle, fent ús del procediment emprat diàriament pels nostres eurodiputats i eurodiputades en la presa de decisions.

Una experiència inoblidable que va permetre que els i les nostres jóvens es posaren en la pell dels polítics europeus i s’assabentaren de la necessitat de prendre la iniciativa, convertint-se en ciutadans compromesos i actius de la Unió Europea.