Patrimoni cultural i inclusió. Col·legi Hernández – Erasmus+ ‘Open to all’

El Col·legi Hernández participa junt a la John Paul II Primary School de Glasgow en el projecte Erasmus+ KA229 “OPEN TO ALL: European Social Inclusion and Integration Partnership” (2018-2020). Es tracta d’un projecte bilateral on l’alumnat de 6é de primària i de P7 ha gaudit de l’oportunitat de visitar ambdues escoles. Les mobilitats han permés descobrir part d’un patrimoni cultural europeu molt divers, com ara un poble rural agrari de La Ribera Alta i una ciutat industrial cosmopolita com Glasgow.

Els objectius fonamentals d’aquest projecte són el valor social i educatiu del patrimoni cultural europeu, la inclusió social i l’intercanvi de bones pràctiques innovadores en l’era digital. El patrimoni cultural té un valor universal i ens envolta en els nostres pobles i ciutats, en paisatges naturals i llocs arqueològics, en la literatura, en l’art, en la música i també en les nostres històries. A més, ens permet descobrir la nostra diversitat i iniciar un diàleg intercultural sobre el que ens uneix amb la resta del món. En aquest projecte es treballen també les llengües minoritàries com a condició essencial per a la comunicació. Volem que s’adonen que Europa és multilingüe i que totes les seves llengües ens ajuden a comunicar-nos i expressar-nos com a poble.

Com que es tracta d’un projecte inclusiu, el professorat dels dos centres ha tingut l’oportunitat de desenvolupar les seves habilitats docents i d’experimentar els beneficis del treball cooperatiu amb els socis internacionals.

Les mobilitats i les activitats d’aprenentatge i formació realitzades fins el moment han estat:

L’Erasmus+ marcarà per sempre les vides de totes i tots els participants. Els permetrà desenvolupar noves habilitats i comprendre les formes de vida diferents d’altres realitats europees a través de la immersió, tant cultural com lingüística. La participació de l’alumnat en aquests programes afavoreix l’adquisició de llengües estrangeres, així com la millora de la seua competència social i ciutadana i la creació de forts lligams d’amistat i germanor.